Bjerke IL Ski ble stiftet i 1936.
Skiklubben holder til i Nannestad Kommune i Akershus. Bjerke IL har ett flott skiskytteranlegg på Nordåsen Skistadion i Maura i Nannestad kommune. Har har vi 30 skiskytterskiver med asfaltert standplass, helt nytt klubbhus og et stort løypenett.

Klubbhuset er 400 kvm stort, til sammenligning er den gamle varmestua på Nordåsen 25 kvm. Klubbhuset ble offisielt åpnet i Februar 2012 og har foruten varmestue og kiosk flotte garderobefasiliteter.
I 2013 fikk vi opp ett helt nytt bygg ved siden av skytebanen. Her har vi plass til snøskutere, løypemaskin, skytematter og annet materiell til skytebanen. De to gamle buene som stod ved standplass er borte og standplassområdet har blitt mer åpet og publikumsvennlig sammenlignet med tidligere.

Nannestad og Bjerke Løypekjørerlag drifter en værstasjon med live væropptateringer og webcam. Nettadresse hit er www.nordaasen.no Løypekjørerlaget drifter også en værstasjon på Marifjell. Nettadressen til denne er www.marifjell.no Rundt Nordåsen skistadion er det ett stort løypenett med løyper ned til bygda og ut til Nannestad.

Skiløypene på Nordåsen går i sløyfer på med lysløype i forskjellige lengder, i tillegg går det en skiløype rundt Hornsjøen og opp til Nannestads høyeste punkt, Marifjell. Marifjell 717 m.o.h. Marifjell er en del av Marifjell Naturreservat. Hornsjørunden, både med og uten turen opp til Marifell, er en fin og populær tur. Runden rundt Hornsjøen er ca en mil lang og tar omtrent en time å gå på ski. Runden er populær også på kveldstid og kan fint bli gått med hodelykt. Hornsjørunden er også et bra valg for familier, selv om den kanskje kan bli i lengste laget for de aller minste. Når man går Hornsjørunden er det mulig å ta "avstikkeren" opp til Dalsetera, hvis man vil ha en litt lengre tur. Fra Dalsetera kan man gå den nye løypa opp til Marifjell og ta den "gamle" veien ned igjen. Da får man en fin runde med variert natur og løypeprofil.

GPS koordinater til Nordåsen skistadion er N 60.18.03 E 011.01.46

For å få oppdatert løypeinformasjon til en hver tid bruk skisporet.no der er løypemaskinene som kjører på Nordåsen og nede i bygda registrert med GPS og du kan følge med på hvor de er i sanntid, hvilke skiløyper som er kjørt og hvor lenge siden de ble kjørt sist. Link: www.skisporet.no/akershus/nannestad

Ønsker du å støtte Bjerke IL Ski / Skiskyting? Registrer Bjerke IL Ski som grasrotmottaker hos Norsk Tipping Det koster deg ingenting ekstra, men Bjerke IL Ski vil få penger av Norsk Tipping hver gang du spiller. For å gjøre Bjerke IL Ski til din grasrotmottaker snakk med din kommisjonær eller send en SMS: Grasrotandelen 889312572 til 2020.