Skiskytterskolen er for nybegynnere som ønsker å forsøke seg på skiskytting. Tilbudet er til barn som starter i 4 klasse og eldre.

På Skiskytterskolen vil du få grunnleggende innføring i skyteteknikk, våpenbehandling og sikkerhet på og utenfor standplass. Du får også prøve fysisk skiskyttertrening. Instruktørene er trenere i klubben og vil fortelle deg hva skiskyting går ut på, om trening og renn, og hva som gjør at de synes skiskyting er gøy.

Foreldrene får en innføring i sikkerhet, våpenstell, hvordan vi opptrer på standplass, hva som forventes av foreldre med hensyn til treninger, og delta i konkurranser og egne arrangementer. Dette gjøres underveis under skiskytterskolen.

Skiskytterskolen er 10 kurskvelder for utøver og foreldre.


Høsten 2022 arrangeres det ikke skiskytterskole på Nordåsen skistadion. Det blir ny runde med skiskytterskole høsten 2023. 

Årsaken til at det ikke arrangeres skiskytterskole hver høst er tilgangen til våpen og trenerressurser til å følge opp barna etter at de er ferdig med skiskytterskolen. 

Vi har tidligere klart å gjennomføre noen 'mini' skiskytterskoler for enkelt personer eller mindre grupper utennom de oppsatte skiskytterskolene på høsten. Om vi klarer å gjennomføre dette avhenger av tilgang til våpen, men er du interessert i dette så ta kontakt med oss. 

 

Kontaktperson: Hans Petter Kvarsnes, tlf 92413363

Kjøp av eget skiskyttervåpen

Etter fullført skiskytterskole kan man kjøpe sitt eget skiskyttervåpen. Norges skiskytterforbund (NSSF) har laget denne oversikten om hvordan man da går frem i forbindelse med en våpensøknad: Klikk her