Nytt skiområde i Grustaket

Postet av Bjerke IL Ski den 26. Okt 2022

For alle oss som er glade i flotte opplevelser på snø på Nordåsen så skjer det nå spennende ting på Grustaket. Grunneier Bjerke Almenning hogget for en tid tilbake ned skogen øst for parkeringa på Grustaket. Her utvikler Bjerke IL Ski sammen med gode samarbeidspartnere en ny nærløype for gode skiopplevelser. 

Målsettingen er å utvikle en ny spennende nærløype som kan benyttes av barn og unge som er på organisert trening, barnefamilier og andre ivrige skiløpere som benytter Grustaket som utfartspunkt for skidager på Nordåsen. Selve tiltaket vil være å utvide lysløypa med en ny 800 m trase mellom den eksisterende lysløypa og parkeringa på Grustaket. Den nye nærløypa vil gi spennende og moderne skiløyper som kan benyttes til organisert trening og skileik, men ligger også flott plassert med gode solforhold for vinterdager med ski, aking og masse moro for liten og stor. Skiløypa vil ligge parallelt og direkte inntil den eksisterende parkeringa på Grustaket. 

Den nye nærløypa med nye lyspunkt er blitt mulig igjennom en gave fra Sparebankstiftelsen DNB. 60% er finansiert igjennom Sparebankstiftelsen DNB, det resterende beløpet skal dekkes av Bjerke IL Ski og klubbens samarbeidspartnere.  

Så om du er deltager i organisert trening i Bjerke IL Ski eller annen skiklubb på Romerike, glad i skileik og snø sammen med familien, eller er en milsluker som går på ski rundt Hornsjøen eller til Marifjell, så er du denne vinteren velkommen til å teste ut den nye skiløypa i Grustaket. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.